0475-350061

Bestelbus gegrepen door trein in Beesel: bestuurder gewond

TVEllef Redactie 11 Februari 2019

BEESEL

Een man is maandagavond in Beesel gewond geraakt nadat zijn bestelbus op een onbewaakte spoorwegovergang werd gegrepen door een passagierstrein. De bestelbus sloeg over de kop en belandde ondersteboven in een weiland. De bestuurder was aanspreekbaar maar gaf aan dat zijn vrouw ook in de bestelbus zat. De vrouw was echter nergens te vinden. De hulpdiensten hebben de omgeving afgezocht naar het tweede slachtoffer, maar konden die niet vinden.

De bestelbus was opengescheurd door de klap, de bestuurder was echter aanspreekbaar en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Een verslaggever van TVEllef was per toeval als eerste op de plek van het ongeval. 

Olaf Simons: "We waren op weg naar huis en zagen dat de trein stilstond. Bij de rotonde met de draak zagen we een andere automobilist om hulp zwaaien. Hij had al 112 gebeld, maar er was nog niemand bij de bestelbus. Samen met die automobilist ben ik naar de bestelbus gelopen. De laadruimte was opengescheurd, maar de voorzijde van de bus waar de bestuurder zat was gelukkig nog in tact. De bestuurder was aanspreekbaar, ik heb de motor van de bestelbus uitgeschakeld, want die draaide nog. Meteen gaf de bestuurder aan dat hij zijn vrouw kwijt was. Hij zei dat die ook in de auto zat. We zijn meteen gaan zoeken naar de vrouw, maar die was onvindbaar. We hopen maar dat de bestuurde door de klap in de war is geweest en er niemand anders in de bestelbus heeft gezeten. De bestuurder heeft ontzettend veel geluk gehad dat hij de klap heeft overleefd. Ik hoop dat het goed met hem komt."

Het ongeval gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang. Prorail pleit al jaren voor het sluiten van de onbewaakte spoorwegovergangen in Nederland. 

In Geleen werd onlangs nog een onbewaakte overgang gesloten nadat twee fietsers ternauwernood aan de dood ontsnapten, ze werden bij het oversteken op een haar na door een passerende trein gegrepen.

Ook bij de spoorwegovergang in Beesel is het al vaker misgegaan. Op dezelfde overgang gebeurde al eens een dodelijk ongeval en werd afgelopen zomer nog een tractor gegrepen door een passerende trein. De tractor bestuurder kwam toen met de schrik vrij, alleen de aanhanger werd door de trein meegesleurd. 

Maandagavond waren de hulpdiensten opnieuw massaal ter plaatse in Beesel. Er werd ook een trauma heli opgeroepen. Omdat lang onduidelijk was of er sprake was van een tweede slachtoffer werden er meerdere brandweerteams naar de plek van het ongeval gestuurd. 

Share This

Uitzending gemist? Of TVEllef Live kijken?

TVEllef Redactie July 08, 2019

TVEllef Cruise - Helaas geannuleerd

TVEllef Redactie July 08, 2019

Zus van Nicky Verstappen doet emotionele oproep

TVEllef Redactie January 26, 2018

Bestuurder uit brandende auto gered in Roermond

TVEllef Redactie July 21, 2018