0475-350061

Deze limburgse videoclips moet je hebben gezien

TVEllef Redactie 02 September 2018

Deze zomer kwamen Roy Selder, JimmyKe en Yvette Nesselaar alle drie met een nieuwe single uit. 

Yvette Nesselaar

Het nummer Prooste op 't Laeve is de zevende officieel uitgebrachte single van Yvette Nesselaar uit Herkenbosch. Het uptempo nummer laat ons nog een keer nagenieten van de prachtige zomer die we gehad hebben in 2018. 

Popmuziek in een Limburgs dialect. Het blijft opmerkelijk hoe gemakkelijk Yvette Nesselaar succes blijft boeken met deze opvallende formule. Dit zingende fotomodel is trots op haar afkomst en haar eigen taaltje. In het nummer Prooste op 't laeve heb je eigenlijk niet meteen in de gaten dat je naar een streektaal nummer zit te luisteren. Maar zelfs de bijbehorende videoclip is gewoon in Roermond opgenomen. 

Misschien is dit ook wel het geheim van de nieuwe single van Yvette: Immers, waarom zou je de wereld rondreizen als je gewoon op de plek waar je geboren bent een zomer lang kunt relaxen. Net zoals Yvette in de videoclip op het water van de Maas. Wie wil dat nou niet? 

JimmyKe

Binnenkort verschijnt een gloednieuwe CD van de uit Maaseik afkomstige JimmyKe. Opnieuw komt Jimmy met een flink aantal limburgse liedjes uit. Als voorloper op de nieuwe CD is het nummer Druime en Geluive uitgekozen 
als single. Een vrolijke ode aan het Limburgse land, de plek waar JimmyKe van alle plekken op aarde het liefste vertoeft. In de videoclip, die sinds deze week online staat is Jimmy te zien op de 'Rode Brug' in Roermond.

Roy Selder

De muziek van de Roermondse feestzanger Roy Selder kan soms meerdere kanten op gaan: Met het Kölsch klinkende Limburgs Lulle en het Zuid-Amerikaanse Ai det is Jovel heb je de twee uitersten wel te pakken. Allebei de nummers waren voor Roy Selder een groot succes. Deze nieuwe single is met de heerlijke zomer nog in onze gedachten weer volledig op de Pop-tour. Euver de Rooje is Reggaeton met een zachte G, en met name de prikkelende videoclip springt meteen in het oog. Roy is volledig 'Euver de Rooje' als hij het vrouwelijk schoon ziet dansen. En daar... kunnen we Roy na het zien van de clip van zijn nieuwste single alleen maar groot gelijk in geven.

Share This

TVEllef naar het Zillertal

TVEllef Redactie October 29, 2019

Uitzending gemist? Of TVEllef Live kijken?

TVEllef Redactie July 08, 2019

Zus van Nicky Verstappen doet emotionele oproep

TVEllef Redactie January 26, 2018

Bestuurder uit brandende auto gered in Roermond

TVEllef Redactie July 21, 2018