0475-350061

Dode na botsing ultralight vliegtuigjes bij Erkelenz (D)

TVEllef Redactie 17 November 2018

In de Duitse plaats Erkelenz, zo'n 30 km vanaf Roermond, is zaterdag een piloot (70) omgekomen. Zijn ultralight vliegtuigje botste in de lucht tegen een ander toestel. Beide ultralights stortten neer, één van de toestellen met daarin de 70-jarige man zou na de crash in brand zijn gevlogen.

De piloot van het andere toestel, een 60-jarige man, raakte zwaar gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Een parachute zorgde ervoor dat zijn toestel nog redelijk in tact bleef, ondanks de crash, mogelijk dat de man daar zijn leven aan te danken heeft. Over zijn letsel is echter verder niets bekend. 

De Duitse politie meldt dat de crash plaatsvond om 15.30 uur vlakbij een ultralight vliegveld bij Kückhoven. Na het ongeval werd het luchtruim afgesloten voor de ultralights, om ruimte te bieden aan de traumahelikopter en een politiehelikopter. 

De politie meldt dat één vliegtuig wilde opstijgen, terwijl op hetzelfde moment het andere vliegtuig wilde landen. De 70-jarige piloot die omkwam was afkomstig uit Jülich, de 60-jarige piloot kwam uit Hürth. 

Meer over dit dramatische ongeval maandagavond op TVEllef.

(foto: Westreporter)

Share This

Uitzending gemist? Of TVEllef Live kijken?

TVEllef Redactie July 08, 2019

TVEllef Cruise - Helaas geannuleerd

TVEllef Redactie July 08, 2019

Zus van Nicky Verstappen doet emotionele oproep

TVEllef Redactie January 26, 2018

Bestuurder uit brandende auto gered in Roermond

TVEllef Redactie July 21, 2018