0475-350061

Kindje (3) verdronken in zwembad vakantiepark Reuver

TVEllef Redactie 31 Juli 2018

Zondagmiddag is een 3-jarig kindje overleden in een zwembad van een bungalowpark in Reuver. Het Duitse meisje zou zijn verdronken in het golfslagbad van het vakantiepark. Dat meldt de website Ruiver.nl. 

Ondanks dat meteen gestart werd met de reanimatie was de hulp vergeefs. Hulpdiensten waren massaal ter plaatse, de gasten van het zwembad moesten, zichtbaar onder de indruk, het zwembad verlaten.

(foto's: Ruiver.nl)

Achtergrond

Het is de tweede keer in korte tijd dat een peuter om het leven komt door verdrinking in onze provincie. Ruim een week geleden overleed een 2-jarige peuter in Panheel. 

Elk jaar komen in ons land gemiddeld 10 kinderen om het leven door verdrinking. Door de warme zomer kan het zijn dat dit aantal dit jaar hoger uitvalt, omdat veel mensen bij het water verkoeling zoeken. Het kwam in de jaren 80 van de vorige eeuw nog veel vaker voor dat kinderen omkwamen in het water, toen lag het gemiddelde op zo'n 80 kinderen per jaar.

Volgens het CBS is het aantal kinderen dat door verdrinking om het leven komt de afgelopen 40 jaar dan ook sterk gedaald. Met name kinderen in de leeftijd van 2 à 3 jaar lopen het meeste gevaar.

Share This

TVEllef naar het Zillertal

TVEllef Redactie October 29, 2019

Uitzending gemist? Of TVEllef Live kijken?

TVEllef Redactie July 08, 2019

Zus van Nicky Verstappen doet emotionele oproep

TVEllef Redactie January 26, 2018

Bestuurder uit brandende auto gered in Roermond

TVEllef Redactie July 21, 2018