0475-350061

TVEllef Lijsttrekkersdebat Roermond

TVEllef Redactie 12 Maart 2018

LINNE

In de studio van TVEllef in Linne werd zondagochtend het lijsttrekkersdebat van de gemeente Roermond gehouden. In de aanloop naar de verkiezingen waren maar liefst 11 van de 12 lijsttrekkers vertegenwoordigd.

Het debat werd vervolgens diezelfde avond nog integraal uitgezonden op TVEllef. Diverse andere media deden verslag van het debat, waarin vooral over inhoudelijke zaken gepraat werd. Omdat de debatten middels een loting plaatsvonden werd er veel aan het toeval overgelaten. Daardoor ontstond een open debat, waarin iedereen zelf zijn of haar zegje kon doen. Er zat meer pit en vuur in het debat dan in eerdere debatten die in Roermond hadden plaatsgevonden. 

Omdat bijna alle wethouders in Roermond opnieuw lijsttrekker zijn was het ook een debat tussen college en oppositie- danwel nieuwe partijen. Het al dan niet verplaatsen van de Roermondse coffeeshops blijkt een heet hangijzer. Ook de bestrijding van armoede of het bieden van gelijke kansen werd meerdere malen als speerpunt aangedragen. Dré Peters (LVR) vond dat de programma's niet ver uiteen lagen, maar wilde de aandacht vestigen op de bemensing van het stadsbestuur, dat moest volgens hem anders. Cor Bosman (PvLD) wil graag een nachtwacht instellen om de veiligheid te bevorderen. 

Alleen de eenmanslijst Ramdani ging het debat niet aan en was de enige afwezige.  

Het debat volledig terugkijken is mogelijk via facebook

 

Share This

Uitzending gemist? Of TVEllef Live kijken?

TVEllef Redactie July 08, 2019

TVEllef Cruise - Boek nu!

TVEllef Redactie July 08, 2019

Zus van Nicky Verstappen doet emotionele oproep

TVEllef Redactie January 26, 2018

Bestuurder uit brandende auto gered in Roermond

TVEllef Redactie July 21, 2018